Til toppen

Historikk

FOYNLAND Rustfritt & Storkjøkken er idag en av Norges eldste storkjøkkenbedrifter. 

Opprinnelig etablert i 1948 av Knut Østbye med kompanjong. I starten var det jultreføtter og kokelodd i rustfritt stål. Senere gikk produksjonen mer og mer over i komplette kjøkken, og da gjerne som underleverandør til mange av de store storkjøkkenleverandørene på den tiden. 

I 1988 får FOYNLAND Rustfritt & Storkjøkken muligheten til å importere Fagor og Sammic til Norge, og en ny æra startet opp. Oppvaskmaskiner, kokelinjer, kombidampere i tillegg til rustfri produksjon var bra for Foynland. Dette utvikler seg på 1990 tallet, og avtaler med flere av de store bryggeriene gir svært mange solgte oppvaskmaskiner i årene på 2000 tallet.

Vår serviceavdeling bygget seg også opp i disse årene, og vi har til enhver tid deler til de fleste produktene vi selger.

Kantinemarkedet med spesialtilpassede laminatinnredninger, småutstyr og etterhvert fullt sortiment til storkjøkkenmarkedet. Restauranter, gatekjøkken, institusjoner er noen av de store kundegruppene vi har idag.

FOYNLAND Rustfritt & Storkjøkken som selv er produsent har også stort fokus på å bruke Norske/nordiske produkter der det lar seg gjøre.

Serviceavtaler for å opprettholde nivået på maskinparken er etterhvert også blitt en stor sak som kundene vet å sette pris på.

I alle disse årene har god gammeldags service og kundebehandling vært et stort fokus. Vi ønsker å være tilstede for kunden også etter at maskinene er tatt i bruk.

image
image
image
image
image